Saturday, November 8, 2014

Syksyinen luotijuna vei InDesignin ääreen

Hei! Missä vaiheessa Reissumiehelle on ilmestynyt tonttulakki? Tämä viimevuosina Fazerin toimesta muokattu sesonkiversio Reissumies-paketista kyljessä ylätti minut yhtäkkiä keittiössäni. Mitä? Onko joulu jo ovella?

Vaikka jouluun on vielä aikaa, tämä syksy on edennyt luotijunan tavoin. Itselläni homma on konkretisoitunut opintoihin liittyvillä kiireillä, jotka eivät näytä hellittämisen merkkejä seuraavaan puoleen vuoteen. Yhtäkkiä käyn jo valmistumiseen valmistavia kursseja, vaikka tuntuu, että vastahan minä aloitin opintoni... No, mikäs siinä - nopea valmistuminenhan on ollutkin tavoitteeni, vaikka se hieman pelottaakin tämänhetkisen työmarkkinatilanteen takia. No, hyville löytyy aina paikka sanotaan ;)

Kaiken tutkimisen ja seminaarien oheen olen koulussa saanut mahdutettua yhden graafisen suunnittelun kurssin tälle jaksolle, mikä tuntuu ihanalta. Värien ja kuvien sommittelu sekä fonteilla leikittely tuo inspiroivaa vaihtelua aiheen kehittelyyn lopputyötä varten ja muihin koulupaineisiin. Lopputyöhönkin minulla on jo ideoita, mutta en puhu niistä vielä julkisesti - hyviä ajatuksia ja mielenkiintoisia aiheita tuntuisi olevan kaltaiselleni analyysinörtille paljonkin.

Graafisen suunnittelun ensimmäinen tehtävä oli luoda portfolio, jossa kerron hieman itsestäni ja suhteestani kuvanmuokkaamiseen. Päivitän portfoliota marras-ja joulukuun ajan, eikä tämä suinkaan ole valmis versio, mutta jaan nyt jo rohkeasti aikaansaannoksiani julkisesti (klikkaamalla kuvia saat niistä suurempia). Tämä puoli markkinoinnissa on aivan mahtavaa - pieniä muutoksia layoutiin tekemällä viesti ja tarina muuttuu samantien. 
Ei hullumpaa vasta tänä vuonna InDesignia alkaneen käyttäjän kädenjäljeksi, sanoisin. Kommentoikaa mielellään alle, jos haluatte auttaa minua kehittymään. Mutta, muistakaa ollaan kilttejä! Se joulukin tulee ja kaikkea.








PÄIVITYS - 9.11´14
Kuten luovassa työssä usein käy - päätin unohtaa alkuperäisen ideani ja lähteä rakentamaan ihan uutta. Tämä on hauskaa. Sama sisältö sai aika lailla uudistetun ulkonäön ja eiköhän portfoliokin viesti hieman eri ajatuksia kuin tuo ensimmäinen versio. Saa nähdä, miltä se näyttää viikon päästä! Voi olla, että taustakin vaihtuu ihan kokonaan - katsotaan ;) 

 Leena Mimmi


PÄIVITYS - 5.1´15
Unohdin aivan, että täällä oli nämä vanhat versiot kuvoistani olemassa! -kerhitys kurssin aikana oli huimaa, ja nyt näen paljon muokkaamismahdollisuuksia  edellisissä töissäni. Kuitenkin niihin meni monenmonta tuntia, eli en nyt viitsi niitä haukkuakaan :) Kiinnostuneet, käykää ihmeessä katsomassa portfioliota kokonaisuudessa sivulla: http://leenaadelejunttila.wix.com/portfolio  
Leena Mimmi 







No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Blog Archive